Tips en Samenwerking

Wil je gezond eten met pure producten? Op de website van Puur Gezond vind je informatie over puur gezonde (en lekkere) voeding. De Puur Piramide biedt een goed handvat voor een gezond eetpatroon. Ik ben aangesloten bij het Puur Gezond Netwerk.

De antroposofie biedt een andere benadering van gezondheid, ziekte en voeding. Op de website van het NVDA netwerk vind je wat een antroposofisch werkend diëtist voor je kan doen.

Ben jij iemand die moeizaam gewicht verliest (terwijl je weinig en vetarm eet) of last heeft van voortdurende honger-cravings? Heb je overgewicht naast diabetes mellitus? Een voeding met minder koolhydraten dan gebruikelijk kan dan een goede behandelmethode zijn. Hoeveel koolhydraten minder en hoe je dat in de praktijk uitvoert is voor iedereen anders. Scholing in deze methode heb ik gevolgd bij Harriët Verkoelen, diëtist en diabetesverpleegkundige. Voor jou wellicht het proberen waard? Ik kan hierbij adviseren en begeleiden.

Darmklachten? Prikkelbare darm? Dat is heel vervelend. Veel mensen gaan er niet mee naar een huisarts en/of diëtist omdat ze denken "ik moet er maar mee leren leven". Dat is jammer, want heel vaak kun je je klachten wel verminderen door rekening te houden met o.a. voeding. Het is vaak een zoekplaatje wat je dan wel/niet moet doen/vermijden, maar zeker de moeite waard om te proberen. Een goede leidraad daarvoor is de SMILE-methode. Hulp nodig? Dan kun je een afspraak met mij maken. 

Meer weten over voedselallergie of -intolerantie? Goede informatie vind je bij het AllegiePlatform.

Wil je graag meer vegetarisch koken, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Kijk dan eens op VegaChecklist.

Op zoek naar recepten? Leuke en lekkere recepten uit de natuurkeuken vind je op de website van De Groene KookAcademie.

De voedingsindustrie houdt ons voor de gek met misleidende etiketten en onjuiste voedingsclaims van fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Een onderbouwd tegengeluid vind je op I'm a Foodie, geschreven door een aantal enthousiaste diëtisten en gezondheidswetenschappers. Laat je inspireren hoe je gezond boodschappen kunt doen, koken, bakken en (uit) eten!