Tips en Samenwerking

Wil je gezond eten met pure producten? Op de website van Puur Gezond vind je informatie over puur gezonde (en lekkere) voeding. De Puur Piramide biedt een goed handvat voor een gezond eetpatroon.
Ik ben aangesloten bij het Puur Gezond Netwerk.

Ben jij iemand die moeizaam gewicht verliest (terwijl je weinig en vetarm eet) of last heeft van voortdurende honger-cravings? Heb je overgewicht naast diabetes mellitus? Een koolhydraatbeperkt eetpatroon kan dan een goede behandelmethode zijn. Hoeveel koolhydraten minder en hoe je dat in de praktijk uitvoert is voor iedereen anders. Probeer het en vraag er advies en begeleiding van een diëtist bij.
Scholing in deze methode volgde ik o.a. bij Harriët Verkoelen, de pionier op dit gebied. 

Darmklachten? Prikkelbare darm? Dat is heel vervelend. Veel mensen gaan er niet mee naar een huisarts en/of diëtist omdat ze denken "ik moet er maar mee leren leven". Dat is jammer, want heel vaak kun je je klachten wel verminderen door rekening te houden met o.a. voeding. Het is vaak een zoekplaatje wat je dan wel/niet moet doen/vermijden, maar zeker de moeite waard om te proberen. Vraag liefst wel begeleiding van een diëtist.
Meer informatie vind je op de website van de PDS Belangenvereniging.

Meer weten over voedselallergie of -intolerantie? Goede informatie vind je bij het AllegiePlatform.

De voedingsindustrie houdt ons voor de gek met misleidende etiketten en onjuiste voedingsclaims van fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Een onderbouwd tegengeluid vind je op I'm a Foodie, geschreven door een aantal enthousiaste diëtisten en gezondheidswetenschappers. Laat je inspireren hoe je gezond boodschappen kunt doen, koken, bakken en (uit) eten!

De antroposofie biedt een andere benadering van gezondheid en ziekte en de rol die voeding hier in kan spelen. Jarenlang ben ik lid geweest van het antroposofisch diëtisten netwerk in Nederland, de NVDA.